Térérzés

2016-01-22

Bemutatjuk az egészségügy innovációját

by Zsuzsa Révész / Napló

Hallgass meg itt egy remek dallamot, amíg vezetlek ezen az innovatív úton.

Nagyon sokat tanultam az elmúlt években az emberektől, az emberekről és magamról. Munkám folyamán egyre nyilvánvalóvá vált, hogy a hozzám forduló nőknek nagy igényük van arra, hogy megtalálják elveszett nőiségüket, és többnyire lelkesedéssel fogadták azt, hogy segítőjük egyben lakberendező is. Tanácsot kértek, meséltek, terveztek, variáltak, alkottak, tologattak, vásároltak. Rájöttem, hogy a nők lelkéhez, változásához és egészségéhez a lakberendezésükön át vezet az út. 🙂

Sok ember fizikális és mentálhigiénés (összefügg!!!) állapotán van mit javítani. Mégis még mindig van az a hiedelem, hogy pszichológus segítségét az kéri, aki “beteg”. Sok embernél van jelen a “betegség” kisebb-nagyobb mértékben, vagy kialakulhat, ha nem törődnek önmagunkkal. Mások nem tudnak minket gyógyítani, nekünk is akarni kell az egészségünk fenntartását, és fizikális és lelki probléma esetén érdemes szakemberek segítségét kérni. Egyre több lehetőségünk van erre, bár elég nagy káosz van a piacon: pszichológusok és alternatív gyógyítók állnak egymással szemben a kompetenciákat megkérdőjelezve… Talán egyszer tisztázódnak ezek a kérdések, hiszen egyre több szakember nyúl olyan integratív modellhez, ami segít tisztán látni a segítséget kérő érdekében.

Egy ilyen integrál modellt használó önismereti mentálhigiénés segítő, párkapcsolati tanácsadó házaspár keresett meg azzal a kéréssel, hogy alkossunk meg egy olyan “magas minőségű” teret, ahol az emberek egészségüket, párkapcsolataikat karban tudják tartani, és probléma felmerülése esetén akár segítséget is kérhetnek. A “magas minőség” itt nem feltétlen a hiper-szuper high-tech, cool divatfun vagy magas árkategóriájú design berendezést jelenti, hanem az emberre a lehetőleg “legmagasabb minőség”-ben pozitívan ható tér létrehozását. A közös munka során a házaspár közötti facilitáló munka is feladatunk volt Lénával, ami által ők is és mi is sokat tanultunk. 20 éve emberek különböző szükségleteit és motivációit mérem fel, úgy vélem egyre kifinomultabb eszközökkel. Ezek az eszközök nyújtottak segítséget abban, hogy végül megszülessen a tulajdonosok által megálmodott hely, melyről mondhatom: az egészségügy innovációja, a jövő emberének a tere és egy egészségesebb és boldogabb társadalomhoz vezető út.

A helyszín a 14. kerületben egy kertvárosi rész, ahol a kiinduló állapot egy főfalakkal és nyílászárókkal felújított 3 szintes családiház. A 3 szintből kettőn csempézett fürdőszoba és a tetőtérben kialakított szobák voltak az összes kiindulópont. A megrendelők elmondták elképzeléseiket, és a meglévő fürdők stílusához igazodva egy harmadikat terveztünk a Spa részbe, illetve a folyamatos konzultációk és tervrajzok átbeszélése után sikerült kialakítanunk együttes munkával egy remek helyet.

Nyugtató zene és csoki-vanília illat lengi be az egész teret, kedves hölgy fogad és mindig számíthatsz egy finom teára, míg várakozol.

A földszinten a “Buddha” és az “Élet fája” elnevezésű szobában tradicionális vagy olajos masszázst vehetsz igénybe. A mély és meleg színek mellett meghatározzák a hangulatot a falmélyedésbe tervezett képek, melyek a szoba névadói. A szimbólumok úgy hatnak, hogy észre sem vesszük. Te figyelj rá, hogy milyen érzés az, amikor belépsz e szobába és Buddha nyugalmat árasztó arcát, vagy az Élet fájának tökéletességét látod magad előtt. Ezzel együtt a gondosan tervezett fények és az organikus árnyékokat vető mécsestartók segítenek téged az ellazulásban, hogy aztán a szakavatott masszőr minél jobban kisimitsa görcseidet.

Szintén a födszinten kérhetsz különböző olajokkal lábmasszázst, ami természetesen kombinálható egész testes masszázzsal is. A fali képen a friss rózsaszirmok között kezek simítanak és járó meditációt végző szerzetesek inspirálnak téged is a nyugalom állapotának elérése felé.

Egy szinttel lentebb haladva egy olyan térbe érkezel, ahol minden arra ösztönöz, hogy pároddal egymásra figyeljetek, és valóban minőségi időt töltsetek el egymással. A 2 személyes kádban forró fürdő segíti az izmaitok ellazítását és/vagy az infraszauna méregtelenítő és egyéb jótékony hatásait élvezhetitek. Hogy az együtt töltött idő még élvezetesebb legyen, gyümölcskosarat vagy pezsgőt kérhettek.

A masszőrök halkan kopognak, és a teljes ellazulás érdekében egy olajos masszázs következik egymás mellett álló ágyakon.

A szolgáltatások igénybevétele után lehetőség van tusolásra, ha nem szereted a testeden lévő olaj érzését. Egy meleg tea búcsúzásként felkészít arra, hogy újra kilépsz az élet zajos forgatagába, és lehetséges, hogy pároddal egy finom vacsorával fűszerezitek meg a napot egy közeli étteremben, vagy sétáltok egyet a családiházas környezetben. Az is lehet, hogy otthonod melegébe vágysz ezután, hogy még élvezd egy kicsit a kisimult állapotot. Törődj a testeddel, a lelkeddel, pároddal és világod egyre boldogabb lesz.

A szalon kollektívája ezután is törődik veled. Amennyiben szeretnéd, ingyenesen kérheted állapotod nyomonkövetését. Ehhez mindössze annyit kell tenned, hogy válaszolsz a segítők által feltett kérdésekre, majd együtt dolgozzátok ki bizonyos (fizikális és lelki) problémáid megoldásához vezető utat. Figyelj erre a lehetőségre, hogy a segítők figyelme és törődése elérhesse a lehető legmagasabb szintet.

Egészséges és boldog látogatásokat kívánunk mindenkinek!

Ananda Thai Masszázs & Spa, 1141 Budapest Fogarasi út 170.

Tel./mail: 06 – 70 – 637 – 5300   –   info@anandathaimasszazs.hu

Lakberendezők: Révész Zsuzsa és Mihály Léna

Fotó: Aradi Péter fotográfus

Tags: , ,