Térérzés

Rólam

INTEGRÁL SZEMLÉLETŰ VISELKEDÉSELEMZŐ, KERESKEDELMI TECHNIKUS-ÜZLETVEZETŐ, TÉRTERVEZŐ

expose-seperator

A kereskedelem és üzletvezetés mellett a lakberendezés, bútortervezés, lakberendezési kiegészítők marketing tevékenységében való közreműködés volt fő munkaterülete külföldi design bútorokat és kiegészítőket forgalmazó cégeknél, illetve hazai, egyedi bútorokat gyártó vállalkozásnál. Ezekben az években magán házak, lakások és szolgáltatók tereinek megalkotásában vett részt főképp a minimál és modern stílust népszerűsítve.

Jelenlegi munkáiban az ökológiai tudatosság mellett a környezetpszichológiai kutatások eredményeit is hasznosítja a napjainkban piacon lévő hagyományostól mélyebb figyelemmel fordulva a térhasználók felé, interaktív konzultációkkal segíti a terek kialakítását.

környezetpszichológia tudatos alkalmazása a magánlakásokban és a szervezetekben propagálása mellett a Human and More alapító tagjaként különböző irányultságú üzletek felépítését ill. kis és közepes vállalatok fejlesztését – a környezetpszichológián túl – integrál megközelítéssel segíti.

Egy országos hálózat keretében pályaorientációs team létrehozása, pályaválasztási és karriertanácsadási szolgáltatások integrál megközelítésének kidolgozása után fejlesztették tovább szolgáltatásaikat a munkaerő “megvásárlójának” irányába is.

Mindezek mellett áldozatsegítési és kutatási munkálatokban tevékenykedik, mely tapasztalatok rendkívüli jól hasznosíthatóak mind a privát, mind a vállalati szférában.

Jelenleg a kolozsvári Babes-Bolyai Tudományegyetem végzős mester szakos hallgatója “Pszichológiai tanácsadás és beavatkozás” szakirányon.

társadalmi felelősségvállalásban térrendezéssel foglalkozó szakemberként abban látom a szerepem, hogy ügyfeleimnek

  • olyan cégek termékeit ajánlom, akik a környezetszennyezés csökkentését támogatják,
  • olyan termékeket is ajánlok, melyek újrahasznosított anyagból készülnek, a környezetet kevésbé vagy egyáltalán nem szennyezik,
  • hazai bútorgyártó cégek termékeit, kárpitozó és asztalos szakemberek szolgáltatásait ajánlom elsősorban,
  • bátorítom ügyfeleimet használt bútoraik felújítására saját kezűleg, szervezetekben csapatépítésként alkalmazhatóságát javaslom,
  • a térrendezés során az esztétikum mellett a valóban praktikus, ergonómikus és tartós termékeket propagálom.

Képviselem azt a szemléletet, miszerint az élet- és munkahelyi tér típusa, állapota, berendezése, kiegészítői mind-mind eltérő hatással vannak a benne lévő emberre és fordítva pl. agresszió. Ennek alapján célom, hogy a velem együttműködő megrendelő felismerje a rá gyakorolt hatásokat, majd mind önmagára, mind a vele ill. körülötte lévő emberekre is pozitívan ható teret hozzunk létre egy közös munka során. Ez nem feltétlenül a drága és design bútorok sokaságának alkalmazását jelenti, hanem a régi és új kiegyensúlyozott eklektikáját.

Hiszem, hogy egy tér és egy szervezet akkor kiegyensúlyozott, ha a női és a férfi értékek kiegyensúlyozottan és együttműködve jelennek meg benne. Ezért tanácsadásaim során kiemelt figyelmet fordítok ennek tudatosítására, felismerésére és pozitív elismerésére – a különbözőségek harmonikus összehangolására.