Térérzés

Bemutatkozás

Révész Zsuzsa

okleveles pszichológus

tértervező, kereskedelmi technikus

Pályakezdőként a kereskedelem és üzletvezetés mellett a lakberendezésbútortervezés, lakberendezési kiegészítők marketing tevékenységében való közreműködés volt fő munkaterületem külföldi design bútorokat és kiegészítőket forgalmazó cégeknél, illetve hazai, egyedi bútorokat gyártó vállalkozásnál. Ezekben az években magán házak, lakások és szolgáltatók tereinek megalkotásában vettem részt főképp a minimál és modern stílust népszerűsítve. Későbbi munkáimban az ökológiai tudatosság mellett a környezetpszichológiai kutatások eredményeit is hasznosítottam a napjainkban piacon lévő hagyományostól mélyebb figyelemmel fordulva a térhasználók felé, interaktív konzultációkkal segítettem a terek kialakítását.

környezetpszichológia tudatos alkalmazása a magánlakásokban és a szervezetekben propagálása mellett különböző irányultságú üzletek felépítését ill. kis és közepes vállalatok fejlesztését segítettem. Egy országos hálózat keretében pályaorientációs team létrehozásában közreműködtem, melynek része volt pályaválasztási- és karrier tanácsadói szolgáltatás nyújtása is. Pszichológus mesteri felvételi kutatási tervem a nők által elkövetett szexuális abúzus sztereotípiák témája tette ki, de a képzés végére a disszertációm a Bizalom, munkahelyi értékek és légkör egy generációváltás folyamatában lévő szervezetben vizsgálata volt.

Mindezek mellett áldozatsegítési és kutatási munkálatokban tevékenykedtem, mely tapasztalatok rendkívüli jól hasznosíthatóak mind a privát, mind a vállalati szférában. Pszichológia alapképzésen a kutatási területem Az énhatékonyság és kompetencia érzés szerepe az áldozati státusz kialakulásában. Egy módszerspecifikus képzés elvégzésével szakdolgozatában a Viktimológia, azaz áldozattá válás és következményeinek területét elemeztem. Kiemelten foglalkozom bűncselekmények áldozataival, pszichopátiás és nárcisztikus abúzus túlélőivel párkapcsolati és szervezeti/munkahelyi kontextusban.

Az egyéni konzultációk és önismereti folyamatok vezetése mellett családsegítőben végeztem tanácsadást, jelenleg csak magán ellátásban vagyok elérhető.

Egyéni tanácsadások során többek között Tiszta Kommunikációval, kognitív és KIP módszerrel dolgozom, a MAKOMP (Magyar Komplex Pszichoterápiás Egyesület) keretei között. Mindemellett egyéb eszközöket integrálok a folyamatokba, pl. tranzakcióanalízis, meditációs elemek, egzisztenciális pszichológiai megközelítések, dinamikus és transzperszonális pszichológia stb. Csoportos vezetésben komplex művészetterapeuta (Lelki Egészségvédő Alapítvány) képzésben vettem részt, melynek elemeit az egyéni folyamatok során is használom.